Så stort blancolån får du ta

Om du funderar på att ansöka om ett lån upp till 500 000 kronor är det oftast ett blancolån eller privatlån utan säkerhet som du kommer ansöka om. Är lånet lägre än 20 000 kronor brukar ett lån räknas som ett snabblån och en högre summa än 500 000 kronor brukar endast godkännas med en säkerhet, som oftast är bostaden. Som regel kan du låna tre gånger din egna inkomst, och är ni två som ansöker slås denna summa ihop och då gäller ofta att ni kan låna 2,5 gånger den sammanlagda inkomsten.

Därför finns det inget exakt tak på hur stort blancolån du kan ta, har du en hög årsinkomst kan det alltså finnas möjlighet att låna mer. Oftast står det dock utsatt på långivarnas hemsida både vad maxbeloppet för ett blancolån är och hur stor din årsinkomst måste vara för att du ska kunna ansöka.

Testa dig fram

Även om du uppfyller kraven för att få ta ett lån så varierar det ändå hur mycket du kan låna mellan olika banker och kreditinstitut. Banker lämnar oftast inte ut detaljer om hur de värderar din kreditvärdighet. För att veta säkert hur mycket du faktiskt kan låna är det alltid bäst att göra en lånejämförelse med en samlingssajt eller direkt på långivarens hemsida. På hemsidor som ucfritt.se jämförs lån på 25000 kr.  Är du ute efter ett lån på 500 000 kronor kan du alltså fylla i dina uppgifter på en jämförelsesajt, och direkt få svar på vilka långivare som är beredda att låna ut denna summa till dig.

Är du inte nöjd med de erbjudanden du fått kan du sänka beloppet eller återbetalningstiden för att på så sätt se om det ger ett annat resultat. Ofta är dessa tjänster helt kostnadsfria och innebär endast en kreditupplysning.

Kriterier

Generellt sett så är chansen att få ett blancolån beviljat större om du har en relativt stor månadsinkomst, låga fasta kostnader och en fast anställning. Din kreditvärdighet är också relevant i sammanhanget. Tar du ofta lån och har många kreditupplysningar kan detta påverka negativt. En regel är också att de flesta kreditgivare endast kommer att ge dig ett lån på upp till 80 % av din inkomst. För ett blancolån krävs oftast att du fyllt 20 år.

Kom ihåg att räntorna för ett blancolån ofta är högre och återbetalningstiden kortare än ett vanligt banklån. I gengäld kan du snabbt få låna pengar till något du verkligen behöver.

Undersidor

© 2020 - Smslånutankreditprövning